Barbara Mutsaers

AKD Benelux Lawyers

Barbara Mutsaers is advocaat bij AKD Benelux Lawyers. Barbara is gespecialiseerd in het levensmiddelenrecht en life sciences. Daarnaast heeft zij veel ervaring op het gebied van adviseren en procederen over (internationale) commerciële contracten het verbintenissenrecht en (product) aansprakelijkheid.

Op het gebied van Agri & Food, adviseert Barbara haar cliënten onder meer over de uitleg en toepassing van sectorspecifieke regelgeving, zoals ten aanzien van additieven. (herkomst)etikettering en recalls, stelt ze overeenkomst op en staat ze cliënten bij in diverse discussies met - en waar nodig in procedures tegen - toezichthouders, zoals de NVWA, leveranciers, afnemers en/of concurrenten. Cliënten waarderen Barbara's betrokkenheid, passie en inzicht in de sector. In de Legal 500 2020 staat Barbara Mutsaers geranked als "Leading individual" op het gebied van Food en heeft AKD's Agri & Food team wederom de hoogste ranking - Tier 1 - ontvangen. De Legal 500 schrijft onder meer: "AKD provices outstanding expertise in the food industry due to its 'great network' and its ability to deal with industry regulators. Team head Barbara Mutsaers' level of service and expertise makes her' delight to work with'". 

Barbara publiceert en doceert regelmatig op haar vakgebied. Barbara is daarnaast lid van de redactie van Waar & Wet. alsook lid van de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelenrecht (NVLR) en de Vereniging Farma en Recht. 

Geert de Rooij

FNLI

 

Jasmin Buijs

Axon Advocaten

Jasmin is een life sciences advocaat en heeft zich gespecialiseerd in het levensmiddelenrecht aan de WUR. Daar heeft zij haar juridische achtergrond verrijkt met kennis over producteigenschappen en voedselveiligheid. Jasmin begeleidt graag startende ondernemingen bij het op de markt brengen van hun innovatieve ideeën. Ze behandelt allerhande vraagstukken met betrekking tot levensmiddelen, levensmiddelenverpakkingen en diervoeder, zoals met betrekking tot de kwalificatie van producten, autorisatie dossiers, reclame en etikettering alsmede op het gebied van gegevensbescherming. Tot slot kent Jasmin ook het Chinese levensmiddelenrecht en doceert zij dit als vak aan de WUR. Jasmin rapporteert samen met haar collega Karin Verzijden actuele ontwikkelingen op het gebied van levensmiddelenrecht op de blog www.FoodHealthlegal.com

 

Marit van der Hoek

Winclove

Marjan van Ravenhorst

Allergenen Consultancy

Marjan van Ravenhorst is dé specialist op het gebied van allergenen management. Zij heeft zelf een ernstige pinda-allergie, is levensmiddelentechnoloog en ondersteunt al jarenlang food professionals op gebied van voedselallergie en allergenenbeheer. Zoals door het geven van trainingen, het verbeteren van werkprocessen, advies bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen of hulp bij het certificeren van bijvoorbeeld glutenvrije keukens.

Maar ook door de ontwikkeling en verkoop van allergenen iconen als stickers, sneltesten en hygiëne controle hulpmiddelen. Marjan van Ravenhorst heeft voor SDU Uitgevers -uitgevers van onder andere de Warenwet- de Praktijkgids Allergenen geschreven. 

Sarah Arayess

Say Legal

Sarah Arayess is advocaat en heeft haar eigen boutique kantoor: Say legal studio. Say legal studio heeft een specifieke focus op het levensmiddelenrecht (food law), productregelgeving en reclamerecht. Say legal studio is vaste adviseur van ondernemingen in deze dynamische gebieden, van start-up tot multinational en alles daartussenin. Cliënten waarderen de praktische en no-nonsense aanpak van Say legal studio: scherp advies in duidelijke taal is het resultaat. 

Say legal studio adviseert en procedeert over etikettering, voedsel- en productveiligheid, productsamenstelling en reclamerecht, van social media marketing tot vergelijkende reclame. Legal 500 (2020) plaatste Sarah opnieuw in Tier 1 voor de category Food. Feedback: “‘Sarah Arayess is an excellent and very engaged lawyer in the food area. She is very responsive and pursues a practical approach in dealing with a matter.”

Sarah houdt van kennis delen. Dit krijgt vorm in Say legal academy. Met veel plezier draagt ze bij aan evenementen van VMT. Daarnaast is Sarah sinds 2015 docent bij de Beroepsopleiding van de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BBMM) en zij geeft regelmatig (gast)colleges aan studenten, zoals de Rutgers University New York en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sarah is Council Member van de European Food Law Association (EFLA) en Country Correspondent voor het Journal for European Food and Feed Law review (EFFL). In 2017 won zij de Wim Mak BMM Award voor haar artikel “Claimcultuur: over levensmiddelenrecht en merken”.

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij (1979) is hoofdredacteur van VMT, een uitgave van Vakmedianet. De Mooij is verantwoordelijk voor de uitgaven VMT, VMT Nieuwsbrief Voedselveiligheid, VMT Food.be, en de bijbehorende websites, nieuwsbrieven, boeken en bijeenkomsten.
De Mooij heeft binnen VMT het kennisthema Wetgeving & Toezicht onder zijn hoede en schrijft daarnaast veel over voedselveiligheid en productontwikkeling. “De branche staat de komende jaren voor geweldige uitdagingen als het gaat om duurzaamheid, gezondheid en voedselveiligheid. Het is mijn missie om daar, samen met het team, de relevante en actuele thema’s te belichten en uit te diepen voor de vakspecialisten in de branche.”