Food Law Update II 2020
  • Home
  • Programma Food Law Update I
  • Programma van Food Law Update II
  • Reviews
  • Aanmelden
Food Law Update II 2020
  • Home
  • Programma Food Law Update I
  • Programma van Food Law Update II
  • Reviews
  • Aanmelden

Programma van Food Law Update I van 18 juni 2020

 

  • Actuele highlights in levensmiddelenwetgeving - Inge Stoelhorst (beleidscoördinator bij het ministerie van VWS)
    Wat zijn de belangrijkste topics op dit moment op het gebied van etikettering en voedselveiligheid? Waar legt het ministerie van VWS het komende jaar de accenten op? Wat komt er vanuit Brussel op ons af? Waar kunnen bedrijven zich op voorbereiden? Tijdens deze Q&A met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) worden de belangrijkste ontwikkelingen in wetgeving in vijf highlights besproken. Dit is ook de plek om vragen aan het ministerie te stellen.
     
  • Handboek etikettering - Marieke Lugt (Lugt Food Law) en Ellis van Diermen (Précon) 
    Het onlangs gepubliceerde Handboek Etikettering van de NVWA dient als leidraad voor deze sessie. Wat zijn de do’s en dont’s voor etikettering van voedingsmiddelen? Een toelichting op veelvoorkomende discussiepunten met voorbeelden uit de praktijk van Marieke Lugt van Lugt Food Law en Ellis van Diermen van Précon. 
     
  • Industrie deinst niet terug voor Novel Foods-aanvraag - Karin Verzijden (Axon Advocaten) en Marijn Lanting (Protifarm)
    Een nieuw voedingsmiddel op de markt brengen gaat niet zomaar. Het kan zijn dat het product classificeert als Novel Food. Veel voedingsmiddelenbedrijven beschouwen autorisatie voor een product niet langer als een no-go voor marktintroductie. Toch heersen er nog veel vragen rondom Novel Foods. Hoe verloopt de procedure nu feitelijk en hoe lang duurt zo’n traject? Welke studies zijn nodig? Karin Verzijden van Axon Advocaten gaat hier samen met Marijn Lanting van Protifarm op in.
     
  • Misleiding op het etiket? - Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak) en Fiona Vening (Reclame Code Commissie)
    Kun je vlaggen of iconische gebouwen die verwijzen naar een bepaald land op je verpakking zetten terwijl je hoofdingrediënt een andere herkomst heeft? En wat zeggen de nieuwe RCC-regels over claims zoals ‘zonder toegevoegd suiker’ en ‘volkoren’? Hoe zit het met ‘bevat-niet-claims' zoals ‘no palm oil’? Ebba Hoogenraad van Hoogenraad & Haak gaat hierop in. Fiona Vening van de Reclame Code Commissie geeft een overzicht van de meest opvallende uitspraken.  

 

Complete leergang Food Law Update 2020

 

Heeft u het online seminar Food Law Update I van 18 juni 2020 gemist? Geen probleem, wij bieden de complete leergang Food Law Update 2020, bestaande uit 2 online seminars, aan voor € 445 (excl. BTW) per persoon (als abonnee van VMT betaalt u slechts €345). Ga naar de aanmeldpagina voor het Food Law Update Compleet pakket.

 

Bestel het Food Law Update Compleet pakket>

 

Food Law Update II 2020

Food Law Update II 2020Registratiewebsite voor Food Law Update II 2020

Dominique van den Akkervmt.events@vakmedianet.nl

Dominique van den Akkervmt.events@vakmedianet.nlhttps://foodlaw.vmt.nl/118315

2020-09-29

2020-09-29

OnlineEventAttendanceMode

EventScheduled

Food Law Update II 2020Food Law Update II 20200.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Nog niet bekendNog niet bekend


De VMT Food Law Update wordt mede mogelijk gemaakt door:
 

 

 

Organisatie

De Food Law Update wordt georganiseerd door VMT.
VMT is het vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie.
www.vmt.nl

Contact

Voor meer informatie of vragen, mail naar vmt.events@vakmedianet.nl

Partner worden?

Neem contact op met:
Monique van Neutegem
T +31 6 50 44 94 02
E moniquevanneutegem@vakmedianet.nl
 

 


 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo