Food Law Update I 2020
  • Home
  • Programma
  • Sprekers
  • FAQ
  • Aanmelden
Food Law Update I 2020
  • Home
  • Programma
  • Sprekers
  • FAQ
  • Aanmelden

Sprekers

 

 

 

Inge Stoelhorst

Beleidscoördinator bij ministerie van VWS

Inge Stoelhorst is werkzaam als beleidscoördinator bij het ministerie van VWS. Hierbij houdt zij zich bezig met diverse onderwerpen op het brede terrein van voedselveiligheid en gezonde voeding. In de afgelopen 15 jaar bij het ministerie van VWS waren dit diverse beleidsonderwerpen, specifieke aandacht voor etikettering van levensmiddelen en het voedselkeuzelogo. Daarnaast is Inge actief als crisisbeleidsadviseur op het vlak van voedselveiligheid.

Eerdere functies waren beleidsadviseur bij de voormalige Productschappen Vee, vlees en Eieren en docent levensmiddelentechnologie aan de HBO instelling Hogeschool Delft (nu Hogeschool Inholland).

Inge heeft in de periode 1984-1990 levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

 

 

 

 

 

Marieke Lugt

Oprichter van Lugt Food Law, schrijfster handboek Etikettering, Regulatory Affairs Manager voor Dutch Nutrition

In de zomer van 2018 is Marieke Lugt gestart met Lugt Food Law, een adviesbureau op het terrein van Nederlandse en Europese levensmiddelenregelgeving.

Samen met de NVWA heeft zij de Handboeken Etikettering van levensmiddelen en Regelgeving voor Voeding voor specifieke groepen geschreven die zijn gepubliceerd op de NVWA website. En momenteel werkt ze aan Handboeken over de regelgeving voor voedings- en gezondheidsclaims en nieuwe voedingsmiddelen. Daarnaast is Marieke Regulatory Affairs Manager voor Dutch Nutrition, een producent van kinder- en dieetvoeding in Zwolle en adviseert ze enkele klanten. De afgelopen 2 jaar heeft Marieke interim functies vervuld op het terrein van levensmiddelenwetgeving bij de Nederlandse Zuivel Organisatie NZO en het COKZ (Centraal Orgaan Kwaliteitszaken).

Voor de start van Lugt Food Law heeft zij meer dan 25 jaar ervaring opgedaan op het terrein van levensmiddelenwetgeving als Regulatory Affairs Manager bij FrieslandCampina, bij de brancheverenigingen VBZ (bakkerij- en zoetwaren) en VNFKD (kinder- en dieetvoeding) en Schuttelaar & Partners.

In 1999 heeft Marieke haar proefschrift verdedigd over de handhaving van Europese levensmiddelenregelgeving in Nederland.

 

Ellis van Diermen

Consultant Précon Consulting Group BV

Précon is al ruim 25 jaar actief in de levensmiddelenindustrie en heeft de focus op voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement. Ellis werkt sinds 2007 als consultant en trainer bij Précon en ondersteunt klanten op praktische wijze bij het interpreteren en toepassen van Europese wet- en regelgeving, voornamelijk op het gebied van etikettering en claims. Ellis is tevens co-auteur van de SDU Praktijkgids over etikettering, waarin haar jarenlange praktijkervaring heeft geleid tot de vele voorbeelden die erin beschreven staan.

 

 

 

Karin Verzijden

Advocaat AXON advocaten

Karin is een life sciences advocaat met een focus op functionele voeding en farmaceutische producten. Zij begeleidt bedrijven in de gehele keten bij de introductie van innovaties in de markt. Dit omvat de kwalificatie van nieuwe ingrediënten, het sluiten van R&D- en licentieovereenkomsten met betrekking tot deze producten en het op de markt brengen ervan met gebruik van voedings- en gezondheidsclaims. Karin is bekend met de autoriteiten die de voedselveiligheid van deze producten handhaven en assisteert en zo nodig procedeert bij handhavingsacties en recalls.

Verder beschikt Karin over expertise wat betreft personalisatie van levensmiddelen en levensstijlinterventies op basis van de verplichtingen voortvloeiende uit de AVG. Karin is daarnaast actief op het gebied van zg. nieuwe levensmiddelen, waaronder alternatieve proteïnen zoals kweekvlees en insecten. Hierover zal zij spreken tijdens het Food Law Event. Karin rapporteert samen met haar collega Jasmin Buijs actuele ontwikkelingen op het gebied van het levensmiddelenrecht op het blog www.FoodHealthLegal.com.

 

 

Marijn Lanting

Product & Innovation Manager Protifarm

Marijn heeft een achtergrond in Food Production & Nutrition en behaalde een Master aan de University of Edinburgh in Resource Economics.

Binnen Protifarm is Marijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe ingrediënten vanuit insecten. Hij koppelt vragen uit de markt aan de mogelijkheden van het R&D team. Denk aan oplosbare eiwitpoeders die als vervangen van melkeiwitten kunnen dienen of aan getextureerde eiwitten die volwaardige vleesvervangers zijn. Daarnaast is Marijn verantwoordelijk voor de Novel Food aanvragen die cruciaal zullen zijn om nieuwe ingrediënten op de markt te brengen.

 In het verlengde van de activiteiten omtrent wetgeving is Marijn ook voorzitter van een Werkgroep binnen het IPIFF. Deze Werkgroep heeft als voornaamste taak insecten als voedsel te normaliseren en het gebruik ervan mogelijk te maken binnen bestaande (Europese) wetgeving.

Fiona Vening

Jurist en lid management SRC

Fiona Vening is jurist en bij de Stichting Reclame Code (SRC) verantwoordelijk voor de proactieve dienstverlening richting adverteerders en de partijen met wie zij samenwerken. Zo geeft zij adviezen en trainingen over hoe je verantwoord reclame kunt maken volgens de Nederlandse Reclame Code (NRC). Als compliance officer monitort zij of adverteerders de aanbevelingen van de Reclame Code Commissie opvolgen. Verder is ze nauw betrokken bij de opname van door de branche opgestelde bijzondere reclamecodes in de NRC en is ze lid van het managementteam van de SRC.

 

 

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij (1979) is hoofdredacteur van VMT, een uitgave van Vakmedianet. De Mooij is verantwoordelijk voor de uitgaven VMT, VMT Nieuwsbrief Voedselveiligheid, VMT Food.be, en de bijbehorende websites, nieuwsbrieven, boeken en bijeenkomsten.

De Mooij heeft binnen VMT het kennisthema Wetgeving & Toezicht onder zijn hoede en schrijft daarnaast veel over voedselveiligheid en productontwikkeling. “De branche staat de komende jaren voor geweldige uitdagingen als het gaat om duurzaamheid, gezondheid en voedselveiligheid. Het is mijn missie om daar, samen met het team, de relevante en actuele thema’s te belichten en uit te diepen voor de vakspecialisten in de branche.”

Food Law Update I 2020

Food Law Update I 2020Registratiewebsite voor Food Law Update I 2020

Judith Verbeekvmt.events@vakmedianet.nl

Judith Verbeekvmt.events@vakmedianet.nlhttps://foodlaw.vmt.nl/115487

2020-06-18

2020-06-18

OnlineEventAttendanceMode

EventScheduled

Food Law Update I 2020Food Law Update I 20200.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Miele Experience CenterMiele Experience CenterDe Limiet 2 Vianen Nederland

De VMT Food Law Update wordt mede mogelijk gemaakt door:
 

Organisatie

De Food Law Update wordt georganiseerd door VMT.
VMT is het vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie.
www.vmt.nl

Contact

Voor meer informatie of vragen, mail naar vmt.events@vakmedianet.nl

Partner worden?

Neem contact op met:
Monique van Neutegem
T +31 6 50 44 94 02
E moniquevanneutegem@vakmedianet.nl

Anneloes Veerman
T +31 6 12 70 70 14
E anneloesveerman@vakmedianet.nl

 


 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo