Programma
Diverse experts nemen de actualiteiten rondom levensmiddelenwetgeving met u door. Aan de hand van recente jurisprudentie, voorbeelden en tips lichten ze de actualiteiten toe. Tussendoor is er genoeg tijd om vragen te beantwoorden en er zijn korte pauzes in dit online live seminar ingelast.
09.30-09.35 |
Opening door dagvoorzitterWillem Paul de Mooij (hoofdredacteur VMT) |
09.35-10.00 |
Actuele highlights in levensmiddelenwetgevingInge Stoelhorst (beleidscoördinator bij het ministerie van VWS)Wat zijn de belangrijkste topics op dit moment op het gebied van etikettering en voedselveiligheid? Waar legt het ministerie van VWS het komende jaar de accenten op? Wat komt er vanuit Brussel op ons af? Waar kunnen bedrijven zich op voorbereiden? Tijdens deze Q&A met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) worden de belangrijkste ontwikkelingen in wetgeving in vijf highlights besproken. Dit is ook de plek om vragen aan het ministerie te stellen. |
10.00-10.05 |
Food Law ChallengesEen 1-minuut durende pitch van verschillende partners welke oplossing zij bieden voor een specifiek wetgevingsvraagstuk waar de voedingsmiddelenindustrie tegenaan loopt. |
10.05-10.50 |
Handboek etiketteringMarieke Lugt (Lugt Food Law) en Ellis van Diermen (Précon)Het onlangs gepubliceerde Handboek Etikettering van de NVWA dient als leidraad voor deze sessie. Wat zijn de do’s en dont’s voor etikettering van voedingsmiddelen? Een toelichting op veelvoorkomende discussiepunten met voorbeelden uit de praktijk van Marieke Lugt van Lugt Food Law en Ellis van Diermen van Précon. |
10.50-11.00 |
PAUZE |
11.00-11.45 |
Industrie deinst niet terug voor Novel Foods-aanvraagKarin Verzijden (Axon Advocaten) en Marijn Lanting (Protifarm)Een nieuw voedingsmiddel op de markt brengen gaat niet zomaar. Het kan zijn dat het product classificeert als Novel Food. Veel voedingsmiddelenbedrijven beschouwen autorisatie voor een product niet langer als een no-go voor marktintroductie. Toch heersen er nog veel vragen rondom Novel Foods. Hoe verloopt de procedure nu feitelijk en hoe lang duurt zo’n traject? Welke studies zijn nodig? Karin Verzijden van Axon Advocaten gaat hier samen met Marijn Lanting van Protifarm op in. |
11.45-12.00 |
PAUZE |
12.00-12.05 |
Food Law ChallengesEen 1-minuut durende pitch van verschillende partners welke oplossing zij bieden voor een specifiek wetgevingsvraagstuk waar de voedingsmiddelenindustrie tegenaan loopt. |
12.05-12.50
|
Misleiding op het etiket?Ebba Hoogenraad (Hoogenraad & Haak) en Fiona Vening (Reclame Code Commissie)Kun je vlaggen of iconische gebouwen die verwijzen naar een bepaald land op je verpakking zetten terwijl je hoofdingrediënt een andere herkomst heeft? En wat zeggen de nieuwe RCC-regels over claims zoals ‘zonder toegevoegd suiker’ en ‘volkoren’? Hoe zit het met ‘bevat-niet-claims' zoals ‘no palm oil’? Ebba Hoogenraad van Hoogenraad & Haak gaat hierop in. Fiona Vening van de Reclame Code Commissie geeft een overzicht van de meest opvallende uitspraken. |
12.50-13.00 |
Afsluiting door dagvoorzitterWillem Paul de Mooij (hoofdredacteur VMT)
|
Food Law Update I 2020
Judith Verbeekvmt.events@vakmedianet.nl
Judith Verbeekvmt.events@vakmedianet.nlhttps://foodlaw.vmt.nl/115487
2020-06-18
2020-06-18
OnlineEventAttendanceMode
EventScheduled
Food Law Update I 2020Food Law Update I 20200.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Miele Experience CenterMiele Experience CenterDe Limiet 2 Vianen Nederland